AKTUELNOSTI

 • 20.11.2017

  2B u serijalu eKapije o uspješnim domaćim izvoznicima "Promovišemo izvoznike"

  eKapija u svom novembarskom izdanju serijala “Promovišemo izvoznike” predstavio 2B kao jednog od najuspješnijih bh. izvoznika.

  Od prehrambene, drvne, metaloprerađivačke, pa do namjenske industrije, BiH ima ozbiljne "takmičare" koji su već poznata imena u svojim oblastima.

  Prema posljednjim analizama Agencije za statistiku BiH, a koje se odnose na deset mjeseci 2017. godine, BiH je izvezla robu vrijednu 9,96 mlrd KM, što je porast od 18,2% u odnosu na isti period 2016.

  U novom serijalu eKapije "Promovišemo izvoznike" donosimo priče o uspješnim domaćim firmama koje plasiraju proizvode širom svijeta.

  Firma 2B je osnovana 2002. godine, kao rezultat zajedničkog ulaganja domaće i holandske kompanije, a proizvodi selotejp trake za pakovanje te krep trake za autoindustriju i građevinarstvo. Počeli su s malom mašinom za štampu selotejp traka, u improviziranom poslovnom prostoru, ali su tokom vremena ulagali u razvoj kako opreme tako i zaposlenih.

  Pogon za proizvodnju u Velikoj Kladuši je nešto veći od 1.500 m2. - U ovih 15 godina uloženo je više od 5 mil KM, tako da danas raspolažemo s najmodernijom opremom za oslojavanje, štampu i siječenje traka u regionu. Imamo 14 zaposlenika u našem pogonu u Velikoj Kladuši, koji je ujedno i naša baza, dok u Banjaluci i Samoboru u Hrvatskoj imamo ćerke firme, putem kojih distribuiramo naše proizvode u BiH i zemlje EU - navode u firmi 2B. Godišnje proizvedu 12 miliona m2 štampanih i neštampanih selotejp traka.

  Njihovi kupci dolaze iz različitih oblasti: autoindustrija, građevinarstvo, industrija namještaja, prehrambena i farmaceutska industrija...

  Izvoze u sve zemlje Balkana, kao i u Evropsku uniju.

  U cjelokupnoj proizvodnji 40% traka ide na domaće tržište.

   

   

   

   

   

 • 27.09.2016

  2B na Fachpack sajmu u Njemačkoj

  2B je predstavio svoj asortiman zajedno sa 1500 izlagača na najvećem sajmu industrije pakovanja u Nurembergu u Njemačkoj.