PRE-STRETCH FOLIJA

Pre-stretch folija je tanki, elastični materijal koji se koristi za omatanje paleta ili pakiranje raznih proizvoda. To je vrsta stretch folije koja se proizvodi s unaprijed postavljanim omjerom razvlačenja. To znači da se folija razvlači prije nego što se primijeni na paletu ili proizvod, što rezultira smanjenim naporom pri omatanju.

Kako radi pre-stretch folija?

Pre-stretch folija dolazi u rolnama, koje se zatim postavljaju na omotač za paletu. Omotač za paletu je uređaj koji se koristi za omatanje folije oko palete ili proizvoda. Pri korištenju pre-stretch folije, ona se uvlači kroz uređaj za omatanje i isteže se prema željenom omjeru razvlačenja prije nego što se primijeni na paletu.

Prednosti pre-stretch folije:

Smanjenje troškova:

  • Budući da se pre-stretch folija razvlači prije primjene, koristi se manja količina folije za svaki omot, što rezultira smanjenjem troškova pakiranja. Osim toga, manja količina folije znači i manje otpada, što je ekološki prihvatljivo.

Poboljšana sigurnost proizvoda:

  • Pre-stretch folija pruža snažnu i čvrstu zaštitu proizvodima tijekom transporta i skladištenja. Njena elastičnost omogućava da se folija čvrsto prianja uz proizvode, sprečavajući njihovo pomicanje i oštećenje.

Povećana učinkovitost:

  • Zbog smanjenja napora potrebnog za omatanje, pre-stretch folija omogućava brže i učinkovitije pakiranje. To može rezultirati povećanom produktivnošću i smanjenjem vremena pakiranja u industrijskom okruženju.

Jednostavna primjena:

  • Pre-stretch folija se lako primjenjuje na palete ili proizvode, bez potrebe za posebnim alatima.