PROFIL

2B d.o.o. osnovana je 2002. godine sa sjedištem u Velikoj Kladuši, a bavi se proizvodnjom i distribucijom različitih vrsta samoljepljivih traka za kućnu i komercijalnu upotrebu u industriji i građevinarstvu te distribucijom mašina za pakovanje i paletiranje.
 

Kompanija je osnovana zajedničkim ulaganjem domaćeg i holandskog kapitala te među svojim strateškim partnerima ima renomiranu holandsku kompaniju Van de Borne i njemačkog proizvođača selotejpa Monta.

 

2B već 20 godina uspješno posluje kao jedini proizvođač samoljepljivih i krep traka u Bosni i Hercegovini, a od 2018. je i jedni proizvođač EKO proizvoda za pakovanje

 

Slijedeći ambicioznu razvojnu strategiju, stavlja fokus na tehnološke inovacije i izgradnju tima koji održava snažne partnerske odnose sa kupcima. Stoga se na 2B listi referenci nalaze najveći proizvodni i trgovački brendovi u BiH, a zajedno sa sestrinskim kompanijom 2B Solvent u Zagrebu u Hrvatskoj, većinski dio svog proizvodnog output-a izvozi na tržište EU te u zemlje CEFTA-e.

BRZINA I FLEKSIBILNOST

 

Naša distributivna i partnerska mreža nam omogućavaju da isporučimo bilo koju vrstu i količinu proizvoda u najkraćem roku na tržištu, a vlastita proizvodnja da odgovorimo na potrebe kupaca na jednostavan, brz i fleksibilan način. 

POUZDANOST I PARTNERSTVO 

  

Većina našeg tima je uz nas od samih početaka i sa godinama smo izrasli u grupu profesionalaca koji gaje snažnu pripadnost kompaniji i posvećenost našoj misiji. Samo takav tim mogao je izgraditi fer, pouzdane i dugoročne odnose kakve danas imamo sa partnerima i kupcima.

ODRŽIVO 
POSLOVANJE

 

U našoj paleti proizvoda i prodajnoj praksi dominiraju reciklirajuće i ekološki prihvatljive trake i ljepila. Vodilje u našem razvojnom radu i tehnološkim inovacijama su principi održivog poslovanja i standardi očuvanja okoliša.